ČP v Brně 11.9.2022

V neděli 11.9. jsme vyrazili s osmi staršími žáky na ČP do Brna. Jednalo se o velmi kvalitně obsazený turnaj, kam se sjeli závodníci jak z Česka tak i z okolních států nebo i Norska a Luxemburska. I v této nabité konkurenci se některým z našich dařilo.

Nikolas Dostálek a Jakub Jež sice prohráli své úvodní utkání, nicméně tyto zápasy byly celkem vyrovnané a nechybělo mnoho a mohli i vyhrát. Bohužel do oprav již nenastoupili. Dva zápasy měl potom Matyáš Podhola, který v prvním kole narazil na budoucího vítěze (Rakušana s modro-hnědým páskem), který jej vytáhl do oprav. Tam ale nestačil na soupeře z Brna a s turnajem se také celkem brzy rozloučil. S jednou výhrou a jednou prohrou se s turnajem rozloučil i Martin Mitáček, kterého bohužel soupeř následně do oprav nevytáhl.

Z kluků se nejlépe poprali Viktor Taft a Tomáš Kroča, oba byli poraženi jen jedenkrát a zbylé zápasy vyhráli. A to tak, že Tom prohrál jen s vítězem a zbylých šest utkání vyhrál a vybojoval si tak zasloužené třetí místo. Viktor si svou prohru „nechal“ až do finále, takže po čtyřech výhrách nestačil až na hodně dobrého soupeře z Norska. A tak si oba odvezli z tohoto turnaje velmi cenné medaile.

Naše dvě zástupkyně si také nevedly vůbec špatně. Klárka Vrbová v prvním kole podlehla budoucí finalistce, následně v opravách dva zápasy vyhrála a třetí s Polskou závodnicí již nezvládla a tak skončila na sedmém místě. Veronika Zapletalová první dvě utkání vyhrála, kde dokonce porazila obávanou soupeřku, pak ale trochu zaváhala a těsně před koncem se nechala hodit a tak šla do oprav, kde další dva zápasy celkem s přehledem vyhrála. V boji o třetí místo se ovšem utkala s první nasazenou závodnicí, se kterou bojovala celou základní dobu utkání, soupeřka jí ovšem nedovolila Verčin oblíbený úchop a tak se Verča nedokázala prosadit a prohrála na Wazari. I tak to bylo velmi krásné páté místo.

V této konkurenci, co na tomto turnaji byla, tak každá výhra se počítá a jakékoliv umístnění je velmi cenné. Naši závodníci ukázali velmi dobrou připravenost po prázdninách a příslib k dobrým výsledkům v podzimní části roku.

Ke stažení: