Velikonoční judo CUP 3.4.2010

Dne 3.4.2010 se v Uherském Hradišti konala tradiční soutěž mláďat, žactva a dorostenek do 52 kg. Z našeho oddílu si přišlo změřit síly 14 borců:

Jáchym Vaďura, Vojtěch Slavík, David Tomešek, Matěj Vopat, Jan Řezníček, Jan Hlavačka, Tomáš Urban, David Olchava, Antonín Olchava, Tomáš Soják, Vanda Ondrašíková, Kamila Trvajová, Zita Vrbová a Lucie Hanáčková.

Jáchym Vaďura
Jelikož ve váze do 19,4 kg startovali pouze dva závodníci, potkal se dvakrát se stejným soupeřem. Poprvé zvítězil 5. body, potruhé prohrál na 1 bod. Díky bodovému náskoku tak obsadil zlatou příčku v tomto bezesporu dramatickém utkání.

Vojtěch Slavík
V kvalitně obsazené skupině do 22.7 kg vybojoval jedno vítězství, což mu stačilo na 3. místo. U Vojty to byl první vítězný zápas vůbec a tak šťastný úsměv, kterým obdařil své rodiče hovořil za vše.

David Tomešek
V šestičlenné skupině do 27,7 kg vybojoval jeden zápas, což mu však na medaili nestačilo.

Matěj Vopat
Ve váze do 34 kg byly dvě skupiny. Matěj postoupil, ale dále už nebodoval. Odnesl si bronz.

Jan Řezníček
Asi největší překvapení dne. V kategorii do 35,7 kg doslova vybouchal všechny 4 své soupeře a suverénně obdržel zlatou medaili. Gratulujeme a přejeme jen tak dál!

Jan Hlavačka
Bohužel neuspěl. (38 kg)

Tomáš Urban
V kategorii do 38 kg porazil nejen svého kolegu Honzu, ale také ostatní soupeře a zaslouženě se umístil na 1. místě.

David Olchava
Ve váze do 55 kg předvedl všem soupeřům, co je to neporazitelnost a vybojoval další zlato do oddílu.

Vanda Ondrašíková
V kategorii do 36 kg vybojovala 3. místo, když neprodloužila postup ze skupiny.

Kamila Trvajová
Po úvodním nevydařeném zápase zabojovala a nedala pak už soupeřkám šanci. Ve váze do 48 kg obsadila tak druhé místo.

Zita Vrbová
Ve váze do 48 kg nastoupily pouze 2 sokyně. Zita se napoprvé zkušené soupeřky zalekla a podlehla brzy 10. body. Ve druhém zápase byla o poznání bojovnější, ale nakonec stejně neuspěla. Skončila tak druhá.

Lucie Hanáčková
V kategorii do 52 kg nevyužila několika příležitostí a tak stejně jako Zita 2x prohrála se stejnou soupeřkou, o poznání zkušenější.

Antonín Olchava a Tomáš Soják
Se společně utkali ve strhujícím duelu dorostenců do 81 kg. Jednalo se o poslední zápas turnaje a navíc jsem jim tak hrozně fandil, že ani nevím, jestli vůbec obdrželi nějakou medaili. :)