ČP Brno 12.9.2021

Po dlouhé pauze jsme vyrazili na první velký turnaj pro starší žactvo – Český pohár v Brně. Na turnaj přijelo i výběrové družstvo Maďarska, Rakouska a silné týmy Polska a Slovenska a bylo to poznat. Dá se říct, že nám (Čechům) tato družstva vytřela zrak a pobrala většinu medailí. Příkladem může být váha Dominika Jelénka, kde první, druhé i třetí místo brali závodníci Maďarska a druhé třetí místo závodník Rakouska. A podobné to bylo i v ostatních vahách.
Z našeho oddílu se podařilo vybojovat alespoň jedno vítězství Martinovi Mitáčkovi a Veronice Zapletalové. Martin v prvním kole předvedl perfektní výkon, ale v druhém kole jej již nezopakoval a nepohlídal si ruku v boji na zemi a prohrál na páku. Verča ač první zápas prohrála s Maďarskou závodnicí, dostala se do opravek, kde první zápas vyhrála krásným kontrem, ale v dalším se už hezky proletěla a dále nepokračovala.
Bez vyhraného zápasu odešli Tomáš Kroča, Viktor Taft, Dominik Jelének, Jonáš Vaverka a Klára Vrbová. Sice svůj jediný zápas na tomto turnaji nevyhráli, ale předvedené výkony byly hezké. Nicméně byla trochu vidět nezkušenost v boji na zemi, konkrétně s pákami a škrcením a to jak v útoku tak i v obraně na ně. To bylo pro řadu našich závodníků novinkou (jelikož škrtit a páčit můžou až starší žáci a toto byly pro některé druhé závody v této kategorii). Tak opět víme na čem máme zapracovat.