ČP Jablonec 14.5.2022

Tentokrát to byl pro náš oddíl velmi úspěšný turnaj. Kvůli nemoci se bohužel musela omluvit Klára Vrbová. Nicméně zbytek výpravy bodoval a nakonec to i cinklo.

S drobnou zajížďkou přes Prahu jsme jeli do Jablonce již v pátek večer a při vážení musel Tomáš Kroča ještě půl kila shazovat. Což se mu nakonec velmi vyplatilo, ale nepředbíhejme. V sobotu začínal turnaj pro starší žactvo až po obědě, tak jsme ráno měli dostatek času, který jsme využili na výlet a zajeli se podívat na Ještěd.

Jediná naše závodnice Veronika Zapletalová nastoupila ve váze -57kg celkem jednoduše postoupila po dvou výhrách až do semifinále, kde ale po tvrdém boji podlehla obávané soupeřce. A tak nastoupil do boje o třetí místo. Tam bohužel hned ze začátku zápasu podcenila soupeřčin kontrachvat a tak skončila nakonec na pátém místě.

Ve váze do 38kg nastoupil Matyáš Podhola, který měl první kolo volné, ve druhém svůj první zápas prohrál, ale následně v opravách jeden zápas vyhrál a v boji o vítěze opravek prohrál a tak skončil na sedmém místě.

Ve váze do 46kg bojoval Jakub Jež, tomu přálo štěstí a měl dobrý los a do bojů nastoupil až ve třetím kole. Ale i tak dokázal první zápas vyhrát, v druhém zápase bohužel prohrál a tak nastoupil do opravek, kde opět prohrál a skončil tak na devátém místě.

Ve váze do 55kg jsme měli dva závodníky. Viktora Tafta a Tomáše Kroču. Viktor po dvou hladkých výhrách narazil na obávaného soupeře a budoucího vítěze a po celkem hezkém zápase bohužel podlehl. V opravách dokázal ještě další utkání vyhrát, ale pátý zápas mu trochu nesedl a skončil tak na děleném devátém místě. Lépe se tentokrát dařilo Tomovi, ten vyhrál první dva zápasy a prohrál až v boji o semifinále, kde podlehl budoucímu stříbrnému medailistovi. Následně v opravách další tři zápasy vyhrál a vybojoval si tam svůj zatím největší úspěch a to bronz na ČP.

Posledním naším závodníkem byl ve váze Martin Mitáček, který po třech hezkých vyhraných zápasech padl až v semifinále. V následném boji o třetí místo mu to trochu nevyšlo a nakonec také prohrál. Ale i tak páté místo je skvělé.

Takže celkově se všech šest našich závodníků umístilo do devátého místo, což je obrovský úspěch a předvedené výkony velmi potěšily trenéry.