Elsyst Judo Cup Prostějov 17.9.2016

V sobotu 17.9. 2016 jsme se zúčastnili prvních závodů po prázdninách. Turnaj byl na velmi vysoké závodnické úrovni a účastnilo se jej přes 160 závodníků a to i ze Slovenska a Polska. Z našeho oddílu přijelo osm závodníků. Bohužel přijela jen mláďátka, i když mohli startovat i mladší a starší žáci. Mezi našimi závodníky byli jak zkušení borci, ale také i méně zkušení. Každopádně naše mláďátka ukázala, že se rozhodně nebojí a mají z minulého roku něco natrénováno. I když je stále co zlepšovat.
Na prvním místě se ve své kategorii umístil Tom Krajča, když porazil i soupeřku s 5/4kyu. Dále potom suverénním způsobem vyhrál svou kategorii i Dan Iljin, který vyhrál všechny tři zápasy na Ippon. Na druhém místě se potom umístil Tom Kroča, který měl dvě vítězství a jednu prohru na Wazari, ale v tom prohraném zápase byl očividně lepší a soupeř získal Wazari po Tomově chybičce. Ostatní závodníci bohužel na medaili nedosáhli. Valča Maříková neměla k medaili daleko, bylo na ní vidět, že je bojovnice a chce vyhrát. Do každého zápasu dala velké úsilí, ale vždy chyběla trošička k tomu vítězství. Nakonec skončila na čtvrtém místě z pěti závodnic. Velice těžkou skupinku měl nováček Remi Vandame, ten měl dokonce pět zápasů. Jeden zápas se mu podařilo vyhrát na aktivitu, ostatní bohužel prohrál, ale rozhodně to soupeři s ním neměli jednoduché a hodně je na žíněnce potrápil. Soňa Ondrašíková ve své skupině konečně narazila na pořádné soupeřky a jen díky nižšímu skóre obsadila čtvrté místo. Bez výhry tentokrát odjížděli z turnaje Mikuláš Mařík a Matěj Blahutka, ale jejich výkony taky nebyly úplně marné a prali se velice statečně.
Díky vítězství Toma Krajči, druhému místu Toma Kroči a čtvrtému místu Valči Maříkové náš oddíl získal v hodnocení oddílů v kategorii U9 pohár za 3 místo.
Doufám, že minimálně podobné a nebo ještě lepší výkony budou naši závodníci předvádět již tuto sobotu na dalších závodech v Uherském Brodě.