GP Pezinok 23.3.2019

V sobotu 23. 3. jsme se s 10 dětmi vydali do Slovenského Pezinoku na mezinárodní velkou cenu. Ve velmi silné konkurenci si nejlépe vedl věkem ještě mládě Nicolas MUSIL, který se na stupně vítězů musel probít pavoukem o 18 lidech. Nicolas bohužel prohrál boj o finále a tak s bilancí 3/1 obsadil skvělé 3. místo.
Další mládě, Nikolas DOSTÁLEK podlehl svému soupeři až po minutovém golden score na výrok rozhodčích a do dalších bojů ho jeho soupeř již nevytáhl.
Poslední z mláďat, Kuba JEŽ, absolvoval své první takto velké mezinárodní závody. Bohužel měl na váze o půl kila víc než by bylo dobré a musel tedy bojovat s podstatně těžšími soupeři. I když dvakrát prohrál, bylo vidět, že se snažil využít to, co se naučil na tréninku.
Váhově nejlehčí mladší žák Jonáš VAVERKA měl čtyři soupeře a po velmi aktivních utkáních s bilancí 2/2 obsadil 3. Místo. Ikdyž stále ztrácí na soupeře pár kilogramů, bylo vidět že již má spoustu zkušeností a i se svou bojovností se vyrovná ostatním soupeřům a dokonce se mu podařilo svého posledního soupeře "upáčit".
Ostatní mladší žáci, Tom KROČA, Viktor TAFT a Jindra KAŠNÝ se potkali ve stejné váhové kategorii a všichni shodně svým soupeřům podlehli až po golden score na výrok rozhodčích. Snažili se použít naučené techniky a také už i hlavně páky. Ani jeden z jejich přemožitelů bohužel kluky nevytáhl do opravek a tak se domů vraceli jen s jediným prohraným zápasem. Všichni se velmi snažili, nastupovali, zkoušeli různé techniky, ale pokaždé chyběl kousek, aby soupeře otočili na záda.
Poslední medaili, taktéž BRONZOVOU s bilancí 2/1 vybojovala Klárka VRBOVÁ.
Soňa ONDRAŠÍKOVÁ a Verča ZAPLETALOVÁ se sešly taktéž v jedné váze, ale v jiné části pavouka a bohužel shodně oba své zápasy prohrály.
Medailově to pro nás nebyl nejúspěšnější turnaj, ale ne vždy jde pouze o medaile. Je důležité ukázat bojovnost a odhodlání zdolávat překážky a to našim závodníkům rozhodně nechybí.