Grand Prix Povážská Bystrica 6.10.2018

Sobota 6.10. patřila mláďatům a ml. žákům, kteří se vyjeli poprat na velmi dobře obsazený mezinárodní turnaj Grand prix do Považské Bystrice. Jednotlivé váhové kategorie mláďat byly velmi početně obsazeny, a proto se všichni museli hodně snažit, aby dosáhli na medaile.
Z našich se nejvíce dařilo Martinovi MITÁČKOVI, který všechny své čtyři zápasy vyhrál a odvezl si pohár, medaili a diplom za PRVNÍ místo.
Jediný zápas (bohužel ten o zlato) prohrál Tomáš KROČA a po třech výhrách a té jedné prohře obsadil skvělé 2. místo. Sbírku všech pohárů pro mláďata zkompletoval Nikolas DOSTÁLEK, který s bilancí 3/1 obsadil zasloužené 3.místo.
Boj o medaile bohužel nezvládli Viktor TAFT a Nicolas MUSIL a s bilancí 2/2 a 4/2 skončili na zaslouženém pátém místě.
Dvě výhry a dvě prohry ve spojené kategorii chlapců a děvčat stačili Klárce VRBOVÉ jen na 7. místo.
Mezi mladšími žáky stačila bilance 1/1 Mariánovi ANDRÝSKOVI k DRUHÉMU místu a Jožkovi VÁLKOVI k místu TŘETÍMU.
Dan ILJIN a Jonáš JANOUŠEK se nedokázali s bilancí 1/2 a 2/2 probojovat na bodované umístění, stejně tak jako Soňa ONDRAŠÍKOVÁ (0/2), která poprvé bojovala ve vyšší váhové kategorii.
Tento turnaj byl velmi dobrou prověrkou umění našich závodníků a ukázal na drobné nedostatky hlavně v žákovské kategorii. Nicméně všichni na žíněnce ukázali přesně to, co jsme se na tréninku v poslední době učili, a dle předvedených výkonů bylo vidět, že to padlo na úrodnou půdu.