Lízátkový turnaj Uherský Brod 30.3.2019

Poslední březnovou sobotu jsme vyjeli na turnaj do nedalekého Uherského Brodu. Závody dostály svému názvu Lízátkový turnaj a všichni závodníci si za své výkony odvezli lízátko. Všechna naše mláďata odjela nejen s lízátkem, ale také s vyhraným zápasem, medailí a diplomem. Tu nejcennější, ZLATOU medaili, si pěknými zápasy vybojovali Nicolas MUSIL, Matěj ŠPIČÁK a Ivan KEDROŇ s bilancí 2 vítězství a žádná prohra. Na STŘÍBRO dosáhli Jirka VÁLEK 2/1, Kuba JEŽ 1/1, Vincent KUČERA 1/1 a Dan VRBA 1/1. Jedinou BRONZOVOU medaili si za 1 vítězství a 2 prohry odvezla Terezka VRBOVÁ. Všechna mláďata předvedla bojovné výkony a chvaty, které se učí na trénincích. Pozitivním na těchto menších závodech bylo, že všichni dokázali vybojovat, alespoň jeden vyhraný zápas.
Další součástí byl Turnaj družstev mladších žáků a žákyň O pohár starosty Uherského Brodu. Je to vynikající a ojedinělý turnaj, kde žáci a žákyně nastupují jako jedno družstvo a bojují tedy ne jen za sebe, ale za celý tým. Z našeho oddílu v tomto turnaji družstev bojovali Soňa Ondrašíková, Klárka Vrbová, Jasmína Kučerová, Viktor Taft, Tomáš Kroča, Martin Mitáček a Dominik Jelének. Dále jsme doplnili družstvo o chybějící váhy a to závodníkem z Uherského Brodu a jednou závodnicí z Olomouce.
Postupně jsme se utkali s družstvy z Olomouce, Veselí nad Moravou, Kostic, Holešova a Uherského Brodu. V této konkurenci se nám podařilo vybojovat dvě výhry, dvě remízy a jen jednu prohru. Tím jsme obsadili úžasné třetí místo a odvezli si krásný pohár. Výkony jednotlivých závodníků byly velmi pěkné s vysokým nasazením. Velice nás překvapil svými skvělými výkony Dominik Jelének, který se navíc nevešel o 0,3kg do váhy -46kg a tedy nastupoval ve váze -50kg a i tak dokázal vyhrát důležitá utkání.
A na konec nesmíme zapomenout na další dva zástupce na tatami a to Vandu a Marka, kteří opět reprezentovali náš oddíl z pozice rozhodčích.