Memoriál Miroslava Thoře a Krajský přebor žactva – Uh. Brod a turnaj v Olomouci 21.9.2019

Celkem 19 našich závodníků se vydalo v sobotu 21.9.2019 ukázat, co se naučili a bojovat o medaile na dva turnaje. Jako jediný reprezentant našeho oddílu vyjel do Olomouce Nikolas Dostálek, kterému se podařilo porazit všechny čtyři své soupeře a vystoupat tak zaslouženě na nejvyšší stupínek.
Ostatních 18 závodníků vyjelo do blízkého Uherského Brodu na Memoriál Miroslava Thoře a krajský přebor žactva. Mezi mláďátky nastoupili Kryštof Dědek, Ondřej Mach, Matyáš Podhola, Jirka Válek, Kuba Hnilica a Kuba Jež. Nejlépe si vedli Kuba Jež a Matyáš Podhola, kteří vyhráli všechny své tři zápasy a získali tedy zlato. Stříbro vybojoval Jirka Válek (1/1) a Ondra Mach (1/1). Bronzový stupínek vybojoval Kryštof Dědek (1/2) a čestné 4.místo vybojoval Jakub Hnilica.
V mladších žácích se bojovalo o body do krajského ranking listu a tomu i odpovídaly předvedené výkony. Naši závodníci předváděli krásná a napínavá utkání plná nečekaných zvratů a výsledků. Ve váze do 30kg nastoupili naši dva zatím méně zkušení závodníci Jakub Mach a Jan Hnilica a nakonec obsadili Jakub 2.místo a Honza 3.místo. Ve váze do 34kg nastoupil naopak již velmi zkušený Jonáš Vaverka a tomu se podařilo po těžkých bojích vybojovat 1.místo. Ve váze do 38kg nastoupil na své první větší závody Vojta Hlaváček a v konkurenci zkušených borců obsadil 4.místo. Velmi zajímavá byla váha mladších žáků do 42kg, kde ze sedmi závodníků byli čtyři naši. Nakonec naši závodníci tuto kategorii naprosto ovládli s výsledkem Martin Mitáček 1.místo, Viktor Taft 2.místo a Tomáš Kroča s Jonášem Janouškem společné 3.místo. Poslední mladší žák Dominik Jelének bojoval ve váze do 55kg, kde po vyrovnaných bojích s bilancí 1/1 obsadil 2.místo.
Mezi mladšími žačkami nastoupily Veronika Zapletalová a Soňa Ondrašíková, obě ve váze do 40kg. Obě porazily další dvě soupeřky a ve vzájemném boji vyhrála Veronika, takže konečné pořadí bylo Veronika Zapletalová 1.místo a Soňa Ondrašíková 2.místo.
Jediným zástupcem v kategorii starších žáků byl Daniel Iljin, který měl ve váze známého soupeře z Holešova a ve dvou vzájemných a celkem vyrovnaných bojích se mu nepodařilo vyhrát a obsadil tedy 2.místo.
Celkově to byly velmi vydařené závody a za předvedené výkony si všichni zaslouží obrovskou pochvalu.