Mikulášský turnaj Kostice 3.12.2016

Na poslední turnaj letošní ho roku jsme se vydali do Kostic. Naše výprava čítala 10 závodníků, 10 rodičů a rodinných příslušníků, dva trenéři a tři rozhodčí! A turnaj to byl velmi úspěšný hned z několika úhlů pohledu.

Ela Poláková si na turnaji odbyla svou závodní premiéru a předvedla velice pěkný výkon a byla zdatnou soupeřkou i mnohem zkušenějším závodnicím a odnesla si takzvané „druhé“ třetí místo. Druhou zástupkyní našich závodnic byla Soňa Ondrašíková, která měla ve skupině dvě ze tří závodnic již velmi zkušené judistky a bohužel teda s bilancí 2/1 (výhra/prohra) skončila na třetím místě.

Dalším nováčkem byl Tadeáš Šmíd, pro kterého to byly druhé závody, ale zrovna i poslední v kategorii mláďat. Také v jeho skupině byli již zkušení závodníci, ale i tak se mu podařilo jeden zápas ze tří vyhrát a získal tak třetí místo. Poslední závody za mláďátka to tentokrát byly i pro Šimona Malovaného a Jožku Válka. Jožka Válek trochu smolně prohrál jeden ze svých tří zápasů proti zkušenému soupeři a tak obsadil zasloužené třetí místo. U Šimona Malovaného bylo vidět zlepšení a dvě utkání vyhrál až na „aktivitu“ po skončení časového limitu. Ale je potřeba ještě hodně natrénovat aby to bylo příště lepší než tentokrát třetí místo.

Jediným mladším žákem na těchto závodech byl Tomáš Hrušák. Ikdyž se s prvním soupeřem pral vyrovnaně, nakonec prohrál na držení. Druhý zápas se zkušenou soupeřkou poměrně jasně prohrál a tak skončil na třetím místě.

Poslední čtyři závodníci nám ale udělali obrovskou radost. První z nich Jonáš Janoušek vyhrál dvě ze tří utkání a obsadil tak krásné druhé místo. Dále potom Tomáš Kroča, Martin Mitáček a Tomáš Krajča ovládli suverénním způsobem své skupiny a s přehledem získali první místa.

Náš oddíl měl tentokrát i jiné prvenství, měli jsme totiž největší zastoupení mezi rozhodčími. Mezi naše zkušené rozhodčí Moniku Markovou a Davida Marka se totiž tentokrát s její premiérou přidala i Vanda Ondrašíková. A vedla si taktéž velmi dobře, i když to pro ni bylo první vystoupení na žíněnce, ale úplně z jiného pohledu, než byla dosud zvyklá.