Mikulášský turnaj Kostice 7.12.2019

Na poslední závody tohoto roku jsme vyjeli do Kostic, kde se konal tradiční Mikulášský turnaj a také do Chomutova, kde bojovala naše nejmladší závodnice. Pro některé to byla rozlučka se současnou věkovou kategorií a od příštího měsíce je čeká přestup do starší.

Nejmladší člen naší výpravy Kryštof Dědek si po zápasové bilanci 1 výhra/2prohry odvezl bronzovou medaili. Dalším méně zkušeným závodníkem byl Ondra Mach, který sice nevyhrál ani jeden ze svých dvou zápasů, ale bojoval udatně a i ten jeho bronz je zasloužený. Další dvě mláďata už byla více zkušená a bylo to i vidět na předvedených výkonech, Jakub Jež i Nikolas Dostálek suverénně vyhráli všechny tří zápasy a odvezli si zlaté medaile a tím se rozloučili s touto kategorií. Další dvě mláďata tuto rozlučku sice neoslavili zlatem, ale i tak bojovali zdatně. Daniel Vrba dokázal dva zápasy ze tří vyhrát a tím získal dokonce dvojité stříbro. Poslední mládě Matěj Špičák dal svým soupeřům sice pořádně zabrat, ale nedokázal ani jednoho porazit a skončil tak na třetím místě.

Pro dva naše mladší žáky byl tento turnaj také rozlučkový s touto věkovou kategorií a to pro Soňu Ondrašíkovou a Dominika Jelénka. Oběma se velmi dařilo a všechny tři své utkání vyhráli a odvezli si zlatou medaili. Další dva ostřílení mladší žáci Tomáš Kroča a Viktor Taft se tradičně setkali ve stejné váze a svedli spolu tvrdý souboj až téměř do konce Golden score, ve kterém těsně zvítězil Tomáš a to následně rozhodlo, že Tom si odvezl stříbrnou medaili a Viktor velmi těsně bronzovou. Poslední mladším žákem, který nastoupil do bojů byl Jakub Mach. Pro něj to jsou stále závody, na kterých získává své zápasové zkušenosti, tentokrát se ve dvojzápase utkal se stejným soupeřem a ikdyž se hodně snažil, tak se mu nepodařilo tohoto soupeře ani jednou porazit a odvezl si tedy stříbrnou medaili.

V Chomutově se konal Vánoční turnaj mláďat, kde nastoupila i naše závodnice Tereza Vrbová. Terka se utkala se dvěma kluky a jednoho porazila a druhému bohužel velmi rychle podlehla, když uletěla na ippon a tak si z Chomutova odvezla stříbrnou medaili.