Mistrovství Moravy mláďat Veselí n. M. 16.11.2019

Sedm statečných mláďat vyjelo na vrcholnou soutěž jejich kategorie a to na Mistrovství Moravy mláďat do Veselí nad Moravou. Jelikož se jedná o vrchol sezóny a jedny z posledních závodů roku sjelo se tam celkem 251 závodníků a konkurence byla tedy nadmíru značná. Většina kategorií byla seřazena do tabulek s postupem do vyřazovacích bojů a bylo tedy nutno prvně postoupit ze skupiny, což se bohužel většině našich závodníků nepodařilo. I když předvedli solidní výkon, ze skupiny nepostoupili Dan Vrba (0/2), Jiří Válek (0/2), Jakub Jež (1/2) ani Ivan Kedroň (1/2).

Jako jediný, kdo měl skupinu s přímým bojem o medaile, byl Ondřej Mach. I přes to, že nemá zase až tak moc závodních zkušeností, ukázal velkou bojovnost a chuť bojovat a nedal to soupeřům vůbec zadarmo. Nakonec s bilancí 0/4 skončil na posledním místě.

Poslední dva naši závodníci se setkali ve stejné váhové kategorii – Nikolas Dostálek a Matyáš Podhola. A oběma se nadmíru dařilo. Oba celkem jednoduše postoupili ze skupiny, následně vyhráli i čtvrtfinálový zápas a postoupili do semifinále, kde se bohužel utkali spolu. Po velmi vyrovnaném souboji nakonec vyhrál Nikolas. Oba potom čekal ještě jeden zápas a oběma se podařilo tento poslední zápas vyhrát a tím Nikolas vybojoval titul Šampióna Moravy a Matyáš obsadil úžasné třetí místo.

Na turnaji samozřejmě nesměl chybět ani náš zástupce mezi rozhodčími Marek Šmíd a pomohl tak ke skvělému průběhu tohoto krásného turnaje.