MT Budapešť 1.5.2022

Za KVŽ Zlínského kraje byli na Mezinárodní turnaj v Budapešti nominováni čtyři naši závodníci – Viktor Taft, Tomáš Kroča, Klára Vrbová a Veronika Zapletalová. Poslední jmenovaná bohužel týden před turnajem promarodila a nemohla se turnaje zúčastnit. Turnaje se zúčastnilo přes 500 závodníků v kategorii staršího žactva z 21 zemí, což ukazuje na velikost turnaje a jeho silné obsazení.

Viktor a Tomáš nastoupili ve stejné kategorii -55kg, kde bylo celkem 50 závodníků a cesta k medaili byla tedy hodně dlouhá. Tomáš Kroča v prvním kole narazil na soupeře z Izraele a první minutu s ním držel celkem v pohodě krok a dokázal i párkrát zaútočit, nicméně se potom soupeři naskytla příležitost nasadit páku Ude garami a Tom si nedokázal svou ruku pohlídat odplácal to. Bohužel ho soupeř do oprav nevytáhl a Tom tedy v turnaji skončil hned v prvním kole.

Viktor také nastoupil v prvním kole proti soupeři z Izraele, který zápas fyzicky nezvládl a Viktor vyhrál vzdáním soupeře. Další zápas Viktor také vyhrál nad závodníkem z Ostravy. Ve třetím kole po hezkém boji podlehl budoucímu vítězi z Maďarska. V opravách další dva zápasy vyhrál nad závodníkem z Rumunska a z Liberce po dlouhém Golden skóre. V šestém zápase se opět pral celou standardní dobu vyronaný zápas, ale byly znát předešlé náročné zápasy a Viktorovi došly síly a svůj již šestý zápas prohrál a tím se umístil na skvělém 7. místě.

Klárka nastoupila ve váze -57kg, kde bylo 23 závodnic. V prvních dvou kolech Klárka celkem s přehledem porazila dvě Maďarské závodnice. Ve třetím celkem rychlém boji bohužel podlehla budoucí vítězce z Polska. Další dvě vítezství v opravách proti soupeřkám z Maďarska a Rumunska pro ni znamenaly boj o třetí místo a šanci si sáhnout na medaili. Nicméně podobně jako Viktorovi tak i Klárce v tomto již šestém zápase došly síly a soupeřce z Maďarska podlehla. Každopádně i toto 5. místo je obrovský úspěch.

https://www.budapestjudo.com/hirek/35-budapest-judo-cup-results-and-tabellas/

Ke stažení: