MVC Kroměříž 21.5.2016

V sobotu 21. května 2016 jsme se vydali na jedny z posledních závodů tohoto školního roku, a to na Mezinárodní velkou cenu Kroměříže. Účast na turnaji byla velmi slušná a náš oddíl dojelo reprezentovat celkem 11 dětí, 7 mláďátek a 4 mladší žáci.

Jako první nastoupili na tatami nejmladší mláďátka Lukáš Lesa a Tomáš Krajča. Lukášova skupinka byla velmi vyrovnaná a Lukášovi se po velmi vyrovnaných a těžkých bojích nakonec podařilo vybojovat druhé místo. Tomovi se podařilo porazit všechny své soupeře, i když jednoho jen těsně na jeden bod a vyhrál tedy první naše zlato na tomto turnaji.

Potom přišla na řadu starší mláďata, kde se nejlépe vedlo Danovi Iljinovi, který svou skupinu vyhrál s naprostým přehledem a získal tedy naše druhé a bohužel poslední zlato. Dále potom alespoň po jednom vítezství si odvezli Jonáš Janoušek a Šimon Malovaný. Matěj Blahutka jednou vyhrál bez nastoupení soupeře. Nakonec si tedy Jonáš, Šimon a Matěj odvezli zasloužený bronz. Jedinou naší závodnicí v této kategorii byla Soňa Ondrašíková, která měla velmi těžkou skupinku a odvezla si po dvou porážkách také třetí místo.

Nakonec nastoupili naši mladší žáci a žákyně. Velkou odvahu ukázala Verča Formánková, když se svými 26kg neměla k sobě žádnou soupeřku a tedy nastoupila ve váhové kategorii do 32kg, kde byly soupeřky až o 5kg těžší. Tam na ni v prvním zápase čekala obávaná soupeřka z Uherského Brodu, se kterou Verča sice prohrála, ale nedala jí to vůbec zadarmo. V druhém zápase Verča hodně zabojovala, sice nedokázala soupeřku hodit a bylo vidět, že je soupeřka o hodně silnější, ale nakonec za aktivitu dostala Verča jeden bod a tedy vyhrála a tím obsadila druhé místo. Naši mladší žáci měli velmi silně obsazené skupiny. Matyáš Galuška měl dvě skupiny, ze kterých vždy dva nejlepší posupovali do pavouku o medaile. Matyáš to neměl vůbec jednoduché, kdy on jako začátečník měl ve skupince dva velmi zkušené borce.  Bohužel se nakonec Matyášovi nepodařilo ve skupině ani jednou vyhrát a tak do dalších bojů nepostupoval. Další dva naši borci Martin Mikláš a Tomáš Hrušák měli systém pavouka s vyřazovacím způsobem. Martin první zápas prohrál a potom nastoupil do opravek, ale i tam prohrál a tedy vypadl bez nějakého umístění. Tomáš měl docela smůlu, v prvním kole dostal soupeře, nad kterým viditelně dominoval. Bohužel na začátku smolně spadl na bok a soupeř téměř bez svého přičinění dostal Juko. Tom bojoval, soupeř byl dokonce i třikrát trestaný za pasivitu, ale nepodařilo se ho Tomovi hodit a tedy prohrál na to smolné Juko. Soupeř následně v dalším zápase prohrál a tím ani Toma bohužel nevytáhl do oprávek. Každopádně by si to za předvedený výkon zasloužil, ale tento systém je holt neúprosný.

Celkové hodnocení 2x zlato, 2x stříbro a 4x bronz. Každopádně všichni naši závodníci ukázali velkou odvahu a bojovnost a byli zdatnými soupeři a také nasbírali cenné zkušenosti na další závody.

Na závěr je nutno také zmínit, že náš oddíl nereprezentovali jen závodníci, ale turnaje se účastnili i tří naši rozhodčí Monika, David a Adam. Kdy Monika a Adam rozhodovali na tatami a David celou soutěž na čtyřech tatami řídil.

Děkujeme všem zúčastněným za skvělou reprezentaci našeho oddílu.

 

Odkaz na fotky od oddílu Kroměříže: http://judoweb.cz/index.php?gr=zlk&action=photo&act_photo=galery_view&vi...