PČR ml. a st. žactva Jablonec 6-7.11.2021

Na letošní vrchol sezóny jsme vyjeli s našimi mladšími a staršími žáky do Jablonce nad Nisou, kde se konal Přebor České republiky. Z našeho oddílu se nominovalo celkem 11 dětí, ale bohužel se nám Jonáš Vaverka na přípravném soustředění ve Zlíně zranil a nemohl se tedy zúčastnit.

V sobotu startovali mladší žáci Matyáš Podhola, Nikolas Dostálek a Jakub Jež. Bohužel se ani jednomu nepodařilo přejít přes prvního soupeře a jen Nikolas se dostal do opravek, kde ovšem podruhé prohrál a tak turnaj pro všechny skončil brzy.

V neděli nastoupili Veronika Zapletalová, Soňa Ondrašíková, Klára Vrbová, Viktor Taft, Tomáš Kroča, Dominik Jelének a Martin Mitáček. Někteří bohužel neměli úplně svůj den, ale naopak některým se dařilo a podali jeden ze svých nejlepších výkonů a také výsledků v životě. První kolo bohužel nezvládl Martin Mitáček, který se při své technice spíše hodil sám, než aby ho hodil soupeř a tak trochu smolně první zápas prohrál. Supeř pak Martina do opravek bohužel nevytáhl. Klára Vrbová měla dva vyrovnané zápasy, ale bohužel oba nakonec prohrála. O něco lépe dopadli Dominik Jelének a Tomáš Kroča. Dominik sice první zápas prohrál, ale následně postoupil do opravek kde prvně vyhrál, ale následně po těžkém boji také padl. Tomáš Kroča svůj první zápas vyhrál, v druhém zápase ale nastoupil proti silnému soupeři, kterému sice vzdoroval a vypadalo to nadějně, nicméně na něj také nestačil.

Velice dobře se dařilo Viktorovi Taftovi a zúročil svou letošní formu. Viktor první dva zápasy vyhrál, ve třetím kole ve vyrovnaném zápase prohrál až v Golden score. V opravách pak měl opět druhý vyrovnaný zápas, který pokračoval až do prodloužení, kde mu už bohužel došly síly a také svému soupeři podlehl. Oba jeho soupeři nakonec skončili na pátém místě, takže je vidět, že nechybělo moc a Viktor by byl na „bodovaných“ pozicích.

Nejlépe se z našich umístily Veronika Zapletalová a Soňa Ondrašíková. Soňa se po dvou výhrách dostala až do semifinále, kde následně prohrála a tak šla do boje o třetí místo. Podobně na tom byla i Veronika, ta sice prohrála svůj první zápas s budoucí vítězkou, ale pak vyhrála opravky a nastoupila také do boje o třetí místo. V těchto bojích o medaile bohužel obě prohrály a tak shodně skončily těsně pod stupněm vítězů.

Celkově to byly velmi vydařené závody. Všichni naši závodníci ukázali, že již něco umí a že se úplně neztratí v celorepublikové konkurenci. Každý vyhraný zápas na takovémto turnaji se počítá a střádá se do jejich zkušeností.

 

Záznamy zápasů:

MLADŠÍ ŽÁCI

Tatami 1: http://pcrmlz21.csju.cz/cz/video/36

Nikolas: 0:43, 2:24

Tatami 2: http://pcrmlz21.csju.cz/cz/video/37

Jakub: 0:42

Tatami 3: http://pcrmlz21.csju.cz/cz/video/38

Matyáš: 1:06

 

STARŠÍ ŽÁCI

Tatami 2: http://pcrstz21.csju.cz/cz/video/37

Klára: 1:44, 3:03

Veronika: 1:15, 3:11, 3:34, 4:05, 4:44

Tatami 3: http://pcrstz21.csju.cz/cz/video/38

Dominik: 1:07, 2:46 ,3:08

Tatami 4: http://pcrstz21.csju.cz/cz/video/39

Soňa: 1:22, 2:30, 3:25, 4:50

Tatami 5: http://pcrstz21.csju.cz/cz/video/40

Viktor: 0:57, 2:11, 2:59, 3:36

Martin: 1:48

Tomáš: 1:52, 2:53