Pohár nadějí Olomouc 22.-23.1.2022

Máme za sebou první turnaj v tomto roce – Pohár nadějí v Olomouci. Bylo znát, že asi řádí covid a účast nebyla úplně dle předpokladů. Ale i tak o hezké zápasy nebyla nouze.

V sobotu se v nové kategorii dorostu představil Dominik Jelének a Soňa Ondrašíková. Přechod do dorostu je hodně citelný a bylo to znát. Dominik bohužel vypadl po hezkém zápase v prvním kole. Soňa měla čtyři soupeřky tak se praly každá s každou a bohužel teda stačila jen na jednu z nich, ostatní byly nad její síly.

V neděli nám to ovšem už zacinkalo. Přijeli jsme se šesti závodníky a hned čtyři si odvezli medaili. Bez medaile při své premiéře mezi staršími žáky zůstal Nikolas Dostálek a Matyáš Podhola. Hodně překvapil Jakub Jež, kdy se třemi výhrami a jednou prohrou obsadil skvělé třetí místo. Stejně tak zabodoval i Viktor Taft, ten se musel ale k bronzu probojovat přes jednu prohru a čtyři vítězství. A pak jsme tu měly dvojité zastoupení v jedné váze starších žaček, kde Klára Vrbová vybojovala třetí místo a o jeden stupínek vyšší umístění, tedy druhé místo, vybojovala Veronika Zapletalová.

U všech je vidět, že jsou zkušenými závodníky a že se dokáží prosadit i na republikové úrovni, tak snad jim to vydrží celou sezónu.