Raškovice a Olomouc 13.3.2022

V neděli 13.3.2022 jsme se vydali bojovat na dvě fronty. Mladší na Turnaj přípravek do Olomouce a starší na Mistrovství Euroregionu Beskydy do Raškovic.
V Raškovicích se sjelo okolo 400 kvalitních závodníků, takže konkurence byla veliká a naše děti tam neudělaly vůbec ostudu. Ač teda ne všichni dosáhli na cenné kovy, v bojích předváděli snahu a občas i pěkné judo a potěšili tak trenéra. Z výpravy osmi členů na medaile nedosáhli Matěj Špičák (0/3), Nikolas Dostálek (0/2), Soňa Ondrašíková (1/3), Dominik Jelének (1/3) a Tomáš Kroča (1/3). Trochu se štěstím si třetí místo vybojoval Jakub Jež (2/4). A pohár pro vítěze si odvezli Matyáš Podhola (2/2) a Viktor Taft (4/4), který tak ukázal svou aktuální formu před ČP v Ostravě. Tak snad se nám bude dařit i příští týden.

V Olomouci naopak nastoupili naši nejmladší závodníci a závodnice a to v kategoriích U9, U11 a U13. Nejlépe si vedl Petr Válek, ten velmi rychle porazil své soupeře a odvezl si zlato. Stříbrnou medaili si odvezli Tereza Vrbová, Jiří Vlachynský a Jan Zapletal. Bronz vybojoval Hugo Buček a Dominik Tuček. Bohužel, ač nechybělo moc a bojovali statečně, těsně pod stupni vítězů zůstali ti nejstarší a tedy Ema Hauerland a Štěpán Šácha.
Každopádně boje byly těžké a naši ukázali odvahu a bojovnost. Velká pochvala všem.