ŠMM Veselí n. M. 18.11.2023

Na vrcholnou akci tohoto roku pro kategorie U10 a U12 jsme vyrazili v sobotu 18.11. do Veselí nad Moravou – Šampionát Moravy mláďat a mladších žáků. Byl to opravdu velký turnaj, v těchto dvou kategoriích se sešlo neuvěřitelných 350 závodníků a na kvalitě to bylo znát. Soupeři byli velmi dobře připraveni a naši závodníci to měli velmi těžké se prosadit.
V kategorii U10 nastoupili Jirka Vlachynský, Nikolas Kaniok, David Krejčiřík, Tonda Blažek a Tomáš Polýnek. S bojovným výkonem ale bez jediného vyhraného zápasu odcházel Nikolas Kaniok. Alespoň jeden vyhraný zápas si odnesl Tonda Blažek. Nicméně oba nepostoupili ze skupin do bojů o medaile. Jirka Vlachynský se ve své skupině probojoval dvěma výhrami na bronzovou medaili. David Krejčiřík měl sice pomalejší začátek, ale nakonec se třemi vítězstvími a dvěma prohrami probojoval až na stříbrnou příčku. Svým výkonem velmi překvapil Tomáš Polýnek, ve skupině jeden zápas vyhrál a jeden prohrál, ale i tak postoupil do bojů o medaile, semifinále se mu podařilo také vyhrát a v boji o zlato po velmi vydařeném a hezkém boji nakonec prohrál, a tak bral také stříbrnou medaili.
V kategorii U12 byla velmi silná konkurence a ani naši ostřílení závodníci těžko hledali recept na soupeře. Tomáš Buják a Martina Konečná se dvěma prohrami skončili ve skupině a dále nepostupovali. Andrej Maňásek ve váze se 31 závodníky trochu zaspal začátek prvního zápasu a bohužel prohrál a do opravek se již nedostal. Alespoň jednu výhru v prvním kole si odnesli po velmi hezkých výkonech Denis Trubačík a Walter Schrott, oba následně v druhém zápase i v zápase v opravách prohráli a skončili tedy bez umístění. Jediný, který se dokázal probojovat až k medailovým pozicím byl Mikuláš Podhola, ten se dvěma výhrami probojoval do semifinále, kde prohrál ale v zápase o bronz již nezaváhal a skončil tedy na třetím místě.