Soustředění UH. Brod 14.-17.4.2016

Spřátelené oddíly Olomouce, Uherského Brodu, Veselí nad Moravou a Uherského Hradiště pořádaly tradiční jarní víkendové soustředění pro děti od mláďátek až po starší žáky. Tentokrát se do Brodu sjelo téměř 80 dětí, čemuž odpovídal i značný počet trenérů a pomocníků. Na děti tedy dohlíželo devět zkušených trenérů a i tak nebylo jednoduché uhlídat všechny malé judisty. Ale podařilo se a děti si jednak zařádily a hlavně se naučily nové judistické dovednosti a bojové zkušenosti s novými soupeři. Krásně nám také vyšlo počasí, takže tréninky a kondiční příprava probíhaly jak na tatami tak i venku.

Z našeho oddílu se zúčastnilo celkem deset dětí – Matyáš Galuška, Viktor Taft, Josef Válek, Matěj Blahutka, Mikuláš Mařík, Tomáš Kroča, Tomáš Krajča, Daniel Iljin, Ondřej Růžička a Lukáš Lesa. Zvláštní pochvala patří Danovi, který jakožto ještě mládě, absolvoval tréninky se skupinou mladších a starších žáků a bylo na něm vidět, že se rozhodně nebojí a pořádně makal. Každopádně pochvala patří i všem ostatním. Bylo vidět, že všichni mají snahu pořádně trénovat a také, že už něco z našich tréninků umí a mezi ostatními se neztratili a někteří dokonce patřili k těm nejlepším v mladší skupince.

Na konci bylo vidět, že trenéři odvedli dobrou práci, děti byly spokojené, příjemně unavené a zcela jistě dobře připravené na nadcházející turnaje.