Vánoční turnaj Mohelnice 26.11.2022

V sobotu 26.11. jsme vyrazili v počtu šestnácti závodníků na Vánoční turnaj do Mohelnice. Den to byl dlouhý a výživný. Ač turnaj běžel celkem svižně, díky velké účasti byl poslední zápas našich dětí až o půl šesté.
Prvně se představila mláďata U9 a v ní Jirka Vlachynský, kterému se tentokrát moc nedařilo a se třemi prohrami a jednou výhrou skončil na bramborové příčce.
V kategorii U11 jsme měli už větší zastoupení, a to Mikuláš Podhola, Walter Schrott, Jan Zapletal, Andrej Maňásek, Denis Trubačík a Tereza Vrbová. Nejlépe dopadl Mikuláš Podhola, který ve třech zápasech nenašel přemožitele a svou kategorii vyhrál. Na druhém místě se umístil se třemi výhrami a jednou prohrou Walter Schrott a se třemi výhrami a dvěma prohrami se stejným soupeřem (v tabulce a pak ve finále) Jan Zapletal. Andrej Maňásek a Denis Trubačík, ač nejméně zkušení z našich mláďátek, dokázali postoupit ze skupin, ale následně již svým soupeřům podlehli a skončili tak na zasloužených třetích místech. Terka měla ve skupině další tři závodnice a ač ve všech zápasech vedla, dva z nich si nakonec vlastními chybami prohrála a skončila s jednou výhrou na třetím místě.
Mladší žáci, tedy kategorie U13, byla bohužel tentokrát bez jediného vyhraného zápasu. Martin Budař měl v tabulce tři zápasy a všechny bohužel prohrál a obsadil tedy čtvrté místo. Michal Ott i Kryštof Dědek měli pavouky a ani jednomu se nepodařilo vyhrát úvodní zápas. Kryštofův soupeř následně také prohrál, a tak Kryštof nešel už ani do oprav. Michal měl trochu více štěstí a do oprav se sice dostal, ale tam také padl. A tak oba skončili bez umístění.
V nejstarší kategorii U15 jsme měli šest závodníků. Jediná zástupkyně Veronika Zapletalová měla dvě celkem pohodové výhry a jeden těžký šestiminutový zápas ve kterém nakonec prohrála na dvě šida za vyšlapování. Nikolas Dostálek, ač na svého soupeře i měl šance, tak padl v prvním kole a do opravek se už nedostal. Podobný osud měl i Matěj Špičák, který také měl celkem dobrý zápas v prvním kole, který ale nakonec také prohrál, ale tomu přálo více štěstí a alespoň postoupil do opravek. Tam ovšem narazil na nejtěžšího soupeře turnaje, se kterým si vůbec nedokázal poradit a rychle prohrál. Matyáš Podhola měl v tabulce dvě prohry a jednu výhru, a tak skončil na třetím místě. Nejlépe se poprali Viktor Taft a Tomáš Kroča, kteří nastupovali ve stejné váhové kategorii a tam se Viktor po třech výhrách a Tomáš po dvou výhrách střetli ve finále. Finále mělo vše, co má zápas juda mít a nic si nedarovali, v prodloužení se Viktorovi podařila krásná technika a Toma udolal. Takže Viktor zlato a Tom zasloužené stříbro.