VC České Třebové 19.-20.1.2019

Prvním turnajem, na který jsme se letos vydali byla VC České Třebové. Turnaj byl opravdu velmi dobře obsazen (celkem 673 závodníků ze 4 zemí) a byla tam spousta závodníků převážně z Čech, což bylo pro naše závodníky něco nového a alespoň poznali nové soupeře, než na jaké jsou zvyklí. Pro některé z nich to byl i první turnaj v nové věkové kategorii, tak šlo o získání velmi cenných zkušeností.
V sobotu nás reprezentovalo celkem šest závodníků, čtyři mláďata a dva starší žáci.
Bohužel tentokrát neměli svůj den ani Nikolas Dostálek ani Jakub Jež, když nevyhráli ani jeden ze čtyř zápasů. Jirkovi Válkovi se podařilo vybojovat alespoň jedno vítězství, ale to se třemi dalšími prohrami stačilo jen na bramborou medaili. Nejlépe dopadl Nicolas Musil, který ze čtyř zápasů vyhrál tři, ale díky skóre to nakonec stačilo na první místo.
Oba starší žáci měli dobře obsazené váhy a tedy bojovali vyřazovacím způsobem. Bohužel Josef Válek svůj první zápas prohrál a následně se soupeř zranil a tedy Jožku nevytáhl do opravek. Na druhou stranu měl velmi příznivý los Dan Iljin, kdy měl první kolo volné a v druhém kole se mu podařilo soupeře uškrtit a tedy postoupit. Ale následně v boji o finále prohrál a nakonec prohrál i boj o třetí místo.
Nicméně na to, že to byly pro Dana a Jožku první závody v této kategorii, jejich výkon byl poměrně slibný. Holt nebudou to mít tento rok jednoduché.

V neděli se do České Třebové vydala trojice mladších žáků/-ček a jeden dorostenec – Klára Vrbová, Soňa Ondrašíková, Jonáš Vaverka a Hynek Vaverka.
V neděli se našim svěřencům bohužel nedařilo o moc lépe.
I díky dobrému losu stačily Klárce Vrbové 2 výhry a 1 prohra ( s pozdější vítězkou ) k zisku první medaile v kategorii ml. žákyň a to bronzové.
Soňa Ondrašíková ve stejné váhové kategorii svůj první zápas vyhrála, ale v dalších dvou své soupeřky porazit nedokázala, když v zápase o postup do bojů o medaile prohrála 4 sekundy před koncem na trest za vyšlapování a skončila na 7. místě.
Nejpočetnější váhovou kategorii měl Jonáš Vaverka a ve svém prvním a jediném zápase si sice nevedl vůbec špatně, se soupeřem držel krok až do konce Golden Score, ale po něm nakonec rozhodli rozhodčí pro Jonášova soupeře, který byl přeci jen vždy o krůček rychlejší.
Hynek Vaverka měl sice příznivý los, ale v nové věkové kategorii dorostenců se nedokázal prosadit a oba své zápasy prohrál.
I přesto že to tak podle výsledků nevypadá, děti se nepraly špatně a předvedly několik dobrých momentů, které mají naučené z tréninků.