VC Hluk 3.12.2022

Rozloučení se závodní sezónou pro mladší žactvo, starší žactvo a dorost proběhlo na turnaji v Hluku.
Mladší žáci měli turnaj družstev, ale jelikož jsme měli jen tři závodníky a neposkládali bychom tak celé družstvo, poskytli jsme je jiným oddílům na doplnění. A tak se Kryštof Dědek popral za družstvo Zlína a Michal Ott spolu s Kryštofem Kučerou za družstvo Uherského Brodu. Klukům se sice moc nedařilo, ale každý přispěl alespoň jedním bodem do celkového součtu bodů družstev a nakonec Michal Ott s Kryštofem Kučerou získali zlato a Kryštof Dědek stříbro.
Starší žáci a dorostenci měli turnaj jednotlivců, sice soupeřů nebylo tentokrát mnoho, ale každý se popral. Laura Dědková měla proti sobě šikovnou soupeřku, kterou dokázala na poprvé porazit, ale potom už bohužel dvakrát podlehla a tak skončila na druhém místě. Matyáš Podhola s bilancí 1/1 skončil na druhém místě, Jakub Jež porazil oba své soupeře a bral zlato, naopak Nikolas Dostálek tentokrát ve stejné váze ani jednou nebodoval a bral tedy bronz. Viktor Taft dokázal dvakrát porazit svého soupeře, který mu dal celkem zabrat a vybojoval tak zlato. Martin Mitáček a Tomáš Kroča se, stejně jako Nikolas a Jakub, setkali ve stejné váze, spolu s ještě jedním soupeřem, kterého oba porazili a tak se o zlato prali mezi sebou. Po hezkém vyrovnaném zápase nakonec měl více štěstí Tomáš a získal tedy zlato a Martin stříbro. Náš nejtěžší starší žák Matěj Špičák měl ve váze celkem tři soupeře, kde jednoho dokázal porazit a na další dva mu síly nestačily a tak obsadil bronzovou příčku.
V kategorii dorostu jsme měli tři účastníky. Soňa Ondrašíková nastoupila o váhu výše a ze tří zápasů dokázala vyhrát alespoň jeden a vybojovala tak alespoň třetí místo. Klukům se bohužel moc nedařilo a Jakub Vidrman i Dominik Jelének shodně prohráli oba své zápasy a shodně tak skončili na třetím místě.