VC Hluku a KP žactva 2.10.2021

Početná skupina 22 závodníků se vydala na první ročník Velké ceny mláďat a Krajského přeboru mladšího a staršího žactva do nedalekého Hluku. Celkem se turnaje zúčastnilo na 150 závodníků.
Jako první na tatami nastoupila naše mláďata. Většina z nich nemá zatím mnoho soutěžních zkušeností, ale všichni se snažili bojovat ze všech sil. Stříbrnou medaili si nakonec odvezl Martin Budař a bronz Kryštof Dědek, Kryštof Kučera, Eda Vaculík, Viktor Zapletal a Dominik Zapletal.
Pro mladší žáky byl tento turnaj jako krajský přebor, kde bojovali o body do krajského rankingu, takže konkurence byla ta nejlepší nejen z našeho kraje, ale také z dalších blízkých oddílů a bylo to znát. V silné konkurenci se nejlépe umístil na druhém místě Adam Šilhavík a na třetím místě Nikolas Dostálek. Jakub Jež, Ondřej Mach a Jiří Válek zůstali bez medaile.
Nejobsazenější kategorií z našeho oddílu byli starší žáci, kde se nám vedlo nadmíru dobře. Jediní dva závodníci z jedenácti zůstali bez medaile a to Vojta Hlaváček a Jakub Vidrman. Na skvělém třetím místě se umístil David Horsák a Jonáš Vaverka. Stříbro vybojovali Jakub Mach, Martin Mitáček a Soňa Ondrašíková. No a své kategorie ovládli a odváželi si zlato – Dominik Jelének, Tomáš Kroča, Viktot Taft a Veronika Zapletalová.
Všichni si zaslouží velkou pochvalu od trenéra za předvedené výkony a bojovnost.