VC Olomouc (Prostějov) 24.9.2022

V sobotu 24.9. jsme vyjeli sbírat zkušenosti a také medaile do Prostějova, kde se konala VC Olomouce (Internation Judo League) za značné účasti i polských závodníků a to ve všech kategoriích a tak i naši nejmenší měli možnost konfrontovat síly se zahraničními závodníky. No a zjistili, že to není žádný med.
V kategorii mláďat nastoupili – Petr Válek, Mikuláš Podhola, Jan Zapletal a Tereza Vrbová. Nejlépe se dařilo Terce (3/0), která si vybojovala krásnou zlatou medaili. Stříbro si odvezli po těžkých bojích Honza (2/1) a Petr (1/1) a bronz si zasloužil Mikuláš (2/2).
Z mladších žáků nastoupil jen Kryštof Dědek a bohužel v pavouku prohrál úvodní zápas a dále nepostupoval.
Největší účast jsme měli v kategorii starších žáků, kde jsme měli celkem 7 závodníků – Matyáš Podhola, Nikolas Dostálek, Matěj Špičák, Tomáš Kroča, Martin Mitáček, Viktor Taft a Veronika Zapletalová. Matyáš (0/4) a Matěj (0/2) bohužel ve svých vahách neměli moc šanci a kupodivu se tentokrát nedařilo ani Tomášovi (0/1) a bohužel Viktorovi ani tři výhry nestačily a skončil pátý. Naopak se poštěstilo Nikolasovi (1/3), který postoupil rozdílem váhy ze své skupiny a nakonec vybojoval bronz. Nejlépe dopadli Martin (4/0) a Veronika (3/0), kteří bez zaváhání a celkem bez problémů ovládli své váhové kategorie a odvezli si zlato.