VC OLOMOUCE 28.9.2020

O státním svátku se konečně po půl roce skupina našich zkušených mladších žáků vydala na závody do Olomouce. Závody byly celkem dobře obsazené a všichni naši závodníci měli své váhy rozdělené min do 2 skupin, což na rozeprání po tak dlouhé pauze bylo pro děti velmi prospěšné.
Naši prvoročáci v ml. žácích, Kuba Jež a Nikolas Dostálek měly poměrně těžké soupeře a i přes vyrovnané boje opouštěli tatami bez vítězného utkání a bez možnosti postoupit ze skupiny. Málo zkušený závodník David Horsák měl sice výkonnostně srovnatelné soupeře, ale bez závodních zkušeností se mu podařilo ve skupině vyhrát pouze jeden zápas na aktivitu a to na postup nestačilo.
Zbytek našich již ostřílených závodníků s přehledem postoupil ze skupiny.
V jedné váhové kategorii se prali Nicolas Musil, Tomáš Kroča a Viktor Taft. Tomáš s Viktorem své skupiny vyhráli, Nicolas skončil za Tomášem druhý. Všichni tak postoupili do bojů o medaile. V semifinále Viktor porazil Nicolase a v oddílovém finále Tomáše proti Viktorovi se více dařilo Tomovi a získal tak zlato.
Martin Mitáček skončil ve své skupině druhý, ale v klidu postoupil do semifinále, které s přehledem vyhrál. Ve finále znovu narazil na svého přemožitele ze skupiny, ale i přesto že mu odolával, nepodařilo se mu ho porazit a skončil na stříbrném stupínku.
Děvčata, Klára Vrbová a Verča Zapletalová se také sešly ve stejné váhové kategorii. Obě s přehledem vyhrály své skupiny i semifinále a po týdnu se znovu utkaly ve vzájemném utkání o medaily. Opět byla šťastnější Klárka a tak získala zlato a Verča stříbro.

V podstatě všichni, kteří postoupili ze skupin, měli 4 ( 5 ) utkání ( i když někdy až moc jednoduchých ), ale i to bylo po tak dlouhé pauze jen a jen dobře.