VC Prostějov 23.-24.4.2022

Byl to dlouhý víkend, ale stálo to za to. V sobotu vyrazilo do Prostějova na Velkou cenu Zdenka Ludvíka 6 mláďat a jedna mladší žačka. V neděli jsme vyrazili se šesti staršími žáky, dvěma dorostenci a jednou dorostenkou.
Sobota byla opravdu dlouhá, sjelo se tam 300 závodníků v kategoriích U9, U11 a U13. A v této konkurenci naše zkušená mláďata dokázala vybojovat 5 medailí. S přehledem své tři soupeře porazili Mikuláš Podhola a Petr Válek a odvezli si krásnou medaili a věcnou cenu pro vítěze. Na druhém místě skončil Jan Zapletal, který po třech vítězstvích čtvrtému soupeři bohužel podlehl. Na třetím místě skončil po dvou vítězstvích a jedné porážce Jiří Vlachynský. Druhou bronzovou medaili si odvezla Tereza Vrbová za dva vyrovnané zápasy, které ač vyhrávala, nakonec trochu smolně nakonec prohrála. Sbírat turnajové zkušenosti přijeli i Filip Vaněk a následně v kategorii mladších žaček Karolína Jurásková. Bohužel po třech prohraných zápasech skončili na čtvrtém místě.
V neděli se prvně představili starší žáci – Jakub Mach, Matyáš Podhola, Nikolas Dostálek, Matěj Špičák, Viktor Taft a Martin Mitáček. Jakub a Matyáš se potkali v tabulce ve váze do 38kg, kde Jakubovi se bohužel nepodařilo vyhrát ani jeden zápas a Matyáš si odvezl alespoň tři vyhrané zápasy a tedy hezké 3. místo. Nikolas a Matěj měli ve svých vahách v pavouku shodně dva zápasy, nicméně ani jeden nevyhráli a skončili bez umístění. I přes lehké zdravotní omezení se podařilo získat stříbrnou medaili Viktorovi, který po pěkných třech výhrách padl až ve finále. Do vítězného konce to naopak dotáhl Martin, který ovládl svou kategorii do 60kg čtyřmi výhrami a odvezl si zlato a hezký suvenýr od Renaty Zachové.
V kategorii dorostu se v premiéře představil Jakub Vidrman a bohužel bylo vidět, že na tuto kategorii ještě úplně nestačí a v prvním zápase rychle prohrál. Soupeř jej pak už bohužel dále nevytáhl. Druhým dorostencem byl Dominik Jelének, který ač prvním rokem dorost první zápas prohrál se silným soupeřem, ale následně vyhrál dva zápasy v opravách a prohrál až v boji o třetí místo. Takže velmi hezké a zasloužené 5. místo.
Jediná zástupkyně našeho oddílu v neděli byla Soňa Ondrašíková. Která se představila v nové váhové kategorii do 52kg a utkala se hned s pěti soupeřkami v tabulce. Po celkem vyrovnaných bojích dokázal vyhrát dva z nich a obsadila tak hezké čtvrté místo.