VC Prostějov 23.4.2016

V sobotu 23.4.2016 se naši závodníci zúčastnili Velké ceny Zdeňka Ludvíka v Prostějově. Turnaj byl na vysoké úrovni, jak ze pohledu nachystaného zázemí, tak z pohledu obsazenosti závodníky. Turnaje se zúčastnilo 240 závodníků z Čech, Slovenska a Polska ve věkových kategoriích od mláďat až po starší žáky.

Náš oddíl přijelo reprezentovat sedm závodníků – Hynek a Jonáš Vaverkovi, Matyáš Galuška, Jonáš Janoušek, Daniel Iljin, Matěj Blahutka a Tomáš Krajča. Naši závodníci to na tomto turnaji neměli vůbec jednoduché, konkurence byla veliká. Nejlépe se umístil Tomáš Krajča, který ve své kategorii nenašel přemožitele a zaslouženě vyhrál a odnesl si domů vítězný pohár. Dalším medailistou byl Jonáš Vaverka, který vyhrál dvě ze čtyř utkání a tím obsadil pěkné třetí místo. Dvě vítězství si odnesl i Daniel Iljin, ale jelikož jich bylo ve velmi nabité skupině šest, tak skončil na čtvrtém místě. Další, kdo si odnesl alespoň jedno vítězství, byli Hynek Vavekra, Jonáš Janoušek a Matěj Blahutka. Matyáš Galuška nastupoval v nejpočetnější váhové skupině, kde se bojovalo vyřazovacím způsobem. Bohužel se Matyášovi nepodařilo ani jednou vyhrát a tak po dvou zápasech vypadl.

Nicméně všichni naši závodníci podali pěkné výkony, ale jak je vidět, konkurence je veliká a proto musíme pořádně potrénovat a nachystat se na další turnaje.