VC Prostějov 25.5.2019

Máme za sebou poslední květnové závody – Velkou cenu Zdeňka Ludvíka v Prostějově. Náš oddíl tentokrát reprezentovalo celkem 13 závodníků.
V krásné sportovní hale se skvělým zázemím prvně nastoupila mláďata. Šest našich mláďat si chtělo vybojovat co nejlepší výsledky a odměnou jim za to měly být krásné poháry, medaile a další ceny. Bohužel téměř všechna naše mláďata závodí teprve necelý rok a tak spíše sbírají závodní zkušenosti a proti zkušenějším soupeřům je to znát. Nejlépe si vedl nejzkušenější z našich Nikolas DOSTÁLEK, který měl nejpočetnější skupinu a s 2 výhrami a 2 prohrami obsadil 3. místo. Stejného umístění dosáhla i ostatní mláďata, ale s horším skóre. Ivan KEDROŇ, Kuba JEŽ a Jirka VÁLEK s bilancí 1/2 a Matyáš PODHOLA 1/3. Jedinou stříbrnou medaili získala Terezka VRBOVÁ, která měla jen jednu soupeřku a s ní nelichotivou bilanci 0/2. Hlavní je, že se i proti lepším soupeřům naši nebojí a snaží se využít to, co jim na trénincích ukazujeme.

Odpoledne začal turnaj pro mladší a starší žáky. Nejlépe dopadla Klára Vrbová (2/0), které se podařilo porazit jak naši Soňu Ondrašíkovou, také i svou častou soupeřku z Mohelnice, kterou se jí doteď ještě porazit nepodařilo. Klárka si potom ještě dala dva mimoturnajové zápasy se soupeřkami ve vyšší váze.
Druhého nejlepšího umístění dosáhl Martin Mitáček (2/1), který se dvěma suverénními výhrami probojoval až do finále, tam ale podlehl soupeři z Ostravy. Druhé místo obsadila také Soňa Ondrašíková (1/1), když také porazila mohelnickou závodnici, ale prohrála s Klárkou.
Pěkné páté místo obsadili Viktor Taft a Dominik Jelének (oba 2/2), kdy se jim v pavouku podařilo probojovat až do boje o třetí místo, kde ovšem oba prohráli.

V kategorii starších žáků jsme měli dva zástupce. Oba shodně obsadili třetí místo - Daniel Iljin (0/2) a Marian Andrýsek (1/2). Jde vidět, že klukům zatím kategorie starších žáků moc nevyhovuje a musí pořádně zabrat, aby se dotáhli na konkurenci.