VC Veselí nad Moravou 8.2.2020

Na první únorové závody jsme vyjeli do nedalekého Veselí nad Moravou. Třináct našich závodníků ve všech věkových kategoriích reprezentovalo náš oddíl velmi statečně a v konkurenci 254 závodníků se opravdu neztratili. Turnaj byl opět velmi pěkně zorganizován, jak to bývá ve Veselí dobrým zvykem a turnaj pěkně odsýpal.
V nejmladší kategorii nastoupila Tereza Vrbová a nebýt jen jednoho drobného zaváhání se závodníkem ze Slovenska, tak by byl i pohár, ale nakonec z toho bylo s bilancí 2/1 zasloužené druhé místo.
V kategorii starších mláďat nastoupili dva naši závodníci. U Dominika Musila bylo vidět, že mu ještě chybí zápasové zkušenosti a všechny tři své zápasy prohrál. Ondra Mach bojoval o poznání lépe a nebýt chybného rozhodnutí rozhodčích, tak by si vybojoval druhé místo, takto se bohužel musel spokojit s místem třetím. Nicméně za ten „prohraný“ zápas zaslouží velkou pochvalu.
Nejvíce obsazenou kategorií byli mladší žáci, kde jsme měli sedm závodníků. Nejlépe si vedli Nikolas Dostálek (2/1) a Nicolas Musil (3/1), kteří porazili v boji o třetí místo své kamarády z oddílu a odvezli si tak bronz. Pátá místa tak zůstala na Jakuba Macha (1/2) a Martina Mitáčka (1/2). Bez vyhraných zápasů, ale i tak po pěkném předvedeném výkonu skončili ve vyřazovacích bojích Jakub Jež (0/1), Adam Kusák (0/2) a Vojta Hlaváček (0/2).
Jedinou mladší žačkou byla Klára Vrbová, která svými třemi s přehledem vyhranými zápasy vybojovala vítězný pohár.
Mezi staršími žáky nastoupil Jonáš Vaverka a po dvou vyhraných zápasech si vítězný pohár odvezl také. Naopak se nedařilo Soně Ondrašíkové, která sice bojovala, ale ani jeden ze tří zápasů nevyhrála a obsadila čestné třetí místo.