VC Zlín 3.9.2022

Podzimní část sezóny jsme zahájili hned první víkend po začátku školy a to na turnaji ve Zlíně, který byl zároveň krajským přeborem pro mladší i starší žactvo. Z našeho oddílu vyjelo jedenáct závodníků poprat se o cenné kovy.

Jedinou naší závodnicí byla Terka Vrbová v kategorii mláďat a mezi těžšími kluky obsadila třetí místo. Své váhové kategorie bez zaváhání ovládli Mikuláš Podhola a Jan Zapletal.  Dalšími zástupci mezi mláďaty byli Walter Schrott a Filip Vaněk, kteří svedli tuhé boje a vybojovali si třetí místa.

V kategorii mladších žáků jsme měli tentokrát jen jednoho zástupce a to Kryštofa Dědka, který po dvou prohrách svedl tuhý boj o třetí místo a tam nakonec zvítězil na aktivitu a zasloužil si bronz.

Ve starších žácích jsme měli pět závodníků, kde nejlehčí Matyáš Podhola neměl k sobě soupeře, tak proto se popral alespoň se soupeři z mladších žáků, kde nicméně podlehl jednomu zkušenému závodníkovi a byl  tak v jejich skupině druhý. Naopak naším nejtěžším závodníkem byl Matěj Špičák, který měl proti sobě velmi zkušeného závodníka a tak měl tak trochu letecký den a dvakrát se hezky proletěl. Další tři zkušení závodníci se odvážili do vah 55kg, 60kg a 66kg a aby se co nejvíce poprali před ČP v Brně, měli spojené kategorie, kde Tomáš Kroča a Viktor Taft své skupiny vyhráli a Martin Mitáček ve skupině skončil na druhém místě.