VC Zlína 15.2.2020

Po delší době se konal turnaj ve Zlíně, který byl zároveň i krajským přeborem mladších žáků a žaček, kde se sbíraly body do ranking listu o postup na Přebor ČR. Účast i konkurence byla veliká, sjelo se tam celkem 230 závodníků, tak to byl celkem šrumec. Velká účast byla i z našeho oddílu, kdy náš oddíl reprezentovalo skvělých 18 závodníků.

V kategorii U9 jsme měli jedinou závodnici a to Terku Vrbovou, která vyhrála s bilancí 2/0 zlatou medaili.

V kategorii U11 startovali Dominik Musil a Kryštof Kučera. Oba jsou zatím začátečníci a své zápasové zkušenosti zatím sbírají. Dominikovi se sice podařilo jeden zápas vyhrát, ale v celkovém součtu skončil stejně jako Kryštof na čtvrtém místě.

Nejvíce zástupců jsme měli v kategorii U13. V základních bojích v tabulkách skončil Matyáš Podhola (1/2) a dále do bojů o medaile již nenastoupil. Ostatní měli buď tabulku samotnou, nebo se jim podařilo postoupit do bojů KO systémem o medaile. Matěj Špičák nezvládl ani jeden ze svých zápasů a s bilancí 0/3 skončil na 4.místě. Jakub Jež vypadl bohužel hned v prvním kole a skončil tak na 7.místě s bilancí 1/2. Nikolas Dostálek s bilancí 1/2 obsadil 3.místo. Adam Kusák s krásnou bilancí 3/2 dosáhl na 3.místo. Ve váze do 42kg jsme měli největší zastoupení, kde z 12 závodníků bylo hned 5 našich a všem se podařilo postoupit do vyřazovacích bojů. Nakonec David Horsák obsadil s bilancí 1/2 7.místo, Vojta Hlaváček s bilancí 1/3 5.místo, Martin Mitáček s bilancí 4/1 3.místo, Viktor Taft s bilancí 4/1 2.místo a Nicolas Musil s bilancí také 4/1 překvapivé 1.místo. Jedinou zástupkyní v kategorii ml. žaček byla Klárka Vrbová, která se 3 vyhranými a jedním neodepraným zápasem skončila na 1.místě.

V kategorii U15 jsme měli čtyři zástupce. Soňa Ondrašíková s bilancí 0/2 obsadila 3.místo, Dominik Jelének prohrál obě svá utkání v základní tabulce a nepostoupil do dalších bojů, Jonáš Vaverka s bilancí 1/1 vybojoval 2.místo a nakonec nejméně zkušený Jakub Vidrman s bilancí 0/4 obsadil 5.místo.