VC Zlína 16.9.2023

Druhým velkým turnajem, který jsme absolvovali od prázdnin byla Velká cena Zlína. Tentokrát proběhla nově v krásné velké hale Datart u zimního stadionu. Náš oddíl reprezentovalo celkem 14 dětí.
V kategorii U12 se představili Andrej Maňásek, Denis Trubačík, Jan Zapletal, Walter Schrott a Tereza Vrbová. Všichni předvedli, v poměrně dobře obsazených vahách, krásné výkony a obsadili medailové pozice. Andrej, Denis a Walter si odvezli krásné bronzové medaile, Terka a Honza zlaté.
V kategorii U14 se nám zase až tak nedařilo. Všichni naši kluci jsou sice prvním rokem v této kategorii, ale výkony by přeci jen mohly být občas lepší. Bohužel nikdo ze čtveřice Martin Budař, Kryštof Dědek, Kryštof Kučera a Michal Ott si tentokrát neodvezli ani jedno vítezství, natož medaili. I když tedy nutno dodat, že takový Martin Budař měl trochu váhový deficit, což určitě mělo vliv na předvedený výkon.
Kategorie U16 tentokrát nebyla moc obsazena, a tak se našim méně zkušeným závodníkům podařilo urvat alespoň nějaké to zápasové vítězství. Zlato si odvezl Nikolas Dostálek, trojice Matyáš Podhola, Matěj Špičák a Ellen Malušová shodně bronz a brambora zůstala pro Michaelu Krajčovou.