Velikonoční pohár Žďár nad Sázavou 25.3.2018

Poslední březnovou neděli se 7 statečných z našeho oddílu vydalo na závody do Žďáru nad Sázavou. V konkurenci téměř 180 závodníků se vůbec neztratili.
Nejlépe si vedla mláďata.
Martin MITÁČEK měl silně obsazenou skupinu, ale nakonec si dokázal poradit se všemi pěti soupeři, kdy 4 z nich porazil před časovým limitem a domů si zaslouženě odvezl ZLATOU medaili.
Klárce VRBOVÉ byli do skupiny nalosováni tři kluci. Ta se jich však nezalekla a díky technice dokázala zvítězit nad jejich sílou a získat taktéž ZLATO.
Tomáš KROČA se vydal na první letošní závody po téměř měsíční absenci na tréninku. Po třech vyhraných zápasech, ukončených pěknými technikami před časovým limitem, mu bohužel v posledním utkání došly síly a prohrál. Zaslouženě si však domů odvezl STŘÍBRNOU medaili.
Z mladších žáků se jednou výhrou na držení a jednou prohrou v golden score prezentovala Soňa ONDRAŠÍKOVÁ a odvezla si STŘÍBRNOU medaili.
BRONZ si vybojoval Dan ILJIN, který první zápas vyhrál na ippon. V druhém zápase bohužel na soupeře nestačil a ve vyrovnaném boji o medaili nakonec vyhrál na wazari.
Jonáš VAVERKA měl ve své skupině dva zkušené soupeře, ale zápasy jim nedal zadarmo. Se třetím soupeřem si to rozdali o BRONZOVOU medaili. Ani jeden z nich nedokázal hodit druhého na nějakou techniku a tak se rozhodovalo v golden score, kde Jonášovi zbylo více sil a o vítězství nakonec rozhodla jeho aktivita.
Mezi staršími žáky jsme měli jediného zástupce. Hynek VAVERKA měl jednoho soupeře a bohužel s ním oba své zápasy prohrál a domů si odvezl jen STŘÍBRNOU medaili.
Všichni se prezentovali aktivním způsobem boje, někteří využili hlavně své síly a někteří ukázali, že umějí použít natrénované techniky.
Všem gratulujeme a doufáme, že se jim bude dařit i na dalších závodech.