Velikonoční turnaj Uherské Hradiště 13.4.2019

V sobotu 13.4.2019 se ve sportovní hale v Uherském Hradišti konal 25. ročník Velikonočního turnaje mládeže v judu.V kategorii mladších žáků byl tento turnaj zařazen do série turnajů ve Zlínském kraji, ze kterých se sbírají body na postup na přebor ČR. Turnaje se zúčastnilo celkem 161 závodníků z 23 oddílů Zlínského, Olomouckého a Jihomoravského kraje. Náš oddíl reprezentovalo 22 závodníků a celkem jsme posbírali 4x zlato, 3x stříbro a 10 bronz.

Nejlépe se vedlo Nikolasovi Dostálkovi, Matyášovi Podholovi, Nicolasovi Musilovi a Jonáši Vaverkovi, kteří obsadili nejvyšší příčku.

Jediného přemožitele našli, a tedy druhé místo obsadili Klára Vrbová, Jasmína Kučerová a Tomáš Kroča, který předvedl opravdu skvělý výkon, kdy se ve velmi nabité skupině musel probojovat ke stříbrné medaili skrze šest vyhraných zápasů.

Třetí místa obsadili Vincent Kučera, Jiří Válek, Ivan Kedroň, Daniel Vrba, Veronika Zapletalová, Jan Hnilica, Dominik Jelének, Martin Mitáček, Jindřich Kašný a Daniel Iljin. Pod stupni vítězů tentokrát zůstali Jakub Hnilica, Jakub Jež, Soňa Ondrašíková, Marian Andrýsek a Jonáš Janoušek. Nicméně i oni svedli těžké boje a nedali soupeřům nic zadarmo.

I tentokrát jsme neměli zastoupení jen mezi závodníky, ale také mezi rozhodčími. Vanda Ondrašíková, Marek Šmíd i Adam Kohner náš oddíl reprezentovali svým přesným a jistým rozhodováním.

Pochvalu si ovšem zaslouží i všichni, kteří pomáhali s organizací tohoto krásného turnaje. Děkujeme maminkám za přípravu naprosto famózního občerstvení a tatínkům za pomoc s chystáním tatami.

http://www.idobryden.cz/ostatni-sporty/medailova-zen-judistu-slovacke/0a5a5464-6722-11e9-a86d-005056ab0011/