Závodní víkend 21-22.1.2023

Zimní pohár Vsetín, VC České Třebové a Pohár nadějí Prostějov

V sobotu jsme vyrazili bojovat hned na tři fronty.
První turnaj patřil našim nejmenším, kteří vyrazili bojovat na Zimní pohár do Vsetína. Pro Tondu Blažka, Nikolase Kanioka, Adama Pisára a Adama Vlčka to byly jedny z prvních závodů, a tak ti sbírali hlavně cenné závodní zkušenosti a za svou snahu a bojovnost si odvezli bronzové medaile. Zkušenější z nich Hugo Buček vyhrál alespoň jeden zápas a Jirka Vlachynský dva, ale i přesto si odvezli také bronz. Naopak Filip Kubernát, který vyhrál dva zápasy a Matyáš Koběrský, který vyhrál všechny tři, si zaslouženě odvezli zlato.
Mladší žáci už měli cestu za medailí těžší. Jediná naše závodnice Terka Vrbová si s bilancí 2/1 vybojovala stříbro. Denis Trubačík suverénně vyhrál svou skupinu a postoupil do vyřazovacích bojů mezi osm nejlepších. Kde bohužel v semifinále prohrál s budoucím vítězem a s bilancí 4/1 vybojoval bronz. Ve stejné váhové kategorii byli ještě Filip Vaněk a Mikuláš Podhola, ale oba doplatili na to, že byli suverénně nejlehčí a ze skupin nepostoupili. Svou skupinu vyhrál a mezi nejlepších osm postoupil i Honza Zapletal, který se probojoval až do finále, kde dost nešťastně prohrál až po golden score na shido. A tak s bilancí 5/1 bral stříbro. Poslední náš závodník Walter Schrott se bohužel o půl kila nevešel do nižší váhy, a tak musel bojovat s těžšími soupeři, což se na konci ukázalo jako velké štěstí, neboť po velmi pěkných zápasech a jedné prohře a skórem 3/1 o vítězi v jeho skupině rozhodovala váha závodníků. A protože byl Walter nejlehčí odvezl si zasloužené zlato.

Na sobotní Velkou cenu České Třebové jsme vyjeli s našimi mladšími dorostenci v počtu sedmi závodníků a celkem jsme si odvezli dvě medaile. Tentokrát nejlépe dopadl Martin Mitáček, který vybojoval stříbrnou medaili se skóre 3/1. Bronzovou medaili vybojovala Veronika Zapletalová se skóre 3/1. Na pátém místě skončil Tomáš Kroča se skóre 2/2. Stejné skóre 2/2 měl i Jakub Jež, ale v pavouku skončil na sedmém místě. Další tři závodníci Viktor Taft, Nikolas Dostálek a Matyáš Podhola bohužel neprošli přes první kolo, kde ovšem předvedli celkem hezké výkony a k postupu zas až tak moc nechybělo.

V sobotu se konal také turnaj pro U18 a seniory - Pohár nadějí v Prostějově, kam vyrazila trojice starších dorostenců Soňa Ondrašíková, Dominik Jelének a Jakub Vidrman. Spolu s nimi v kategorii mužů nastoupil i Marek Šmíd. Tento turnaj patří tradičně mezi silně obsazené a v této konkurenci Jakub a Soňa bohužel neprošli přes první kolo. O něco lépe se dařilo Dominikovi, který dokázal dva zápasy vyhrát, ve třetím narazil na budoucího vítěze a v opravkách následně také prohrál. Nicméně hezké dělené 9.místo.
Marek nastoupil v kategorii -90kg, kde se představili i tři reprezentanti. Markovi se podařilo postoupit z prvního kola, ale ve druhém již narazil na jednoho z reprezentantů. I přes velkou snahu na něj nestačil a šel tak do oprav, kde následně také bohužel prohrál a obsadil tak stejně jako Dominik dělené 9.místo.

V neděli se přijelo poprat stejné trio starších dorostenců do České Třebové, tedy Dominik Jelének, Jakub Vidrman a Soňa Ondrašíková. Kuba si z neděle odvezl bohužel jen dvě prohry. Soňa si z pěti zápasů v tabulce odvezla alespoň jednu výhru. Nejlépe dopadl Dominik, kterému se podařilo tři zápasy vyhrát a jen jeden prohrát, a tak si odnesl zasloužený bronz.