Závody UH 16.1.2010

První závody sezóny roku 2010 odstartovaly v Uherském Hradišti . Na domácí půdě si přišlo změřit síly 5 našich závodníků: Vanda Ondrašíková, Zita Vrbová, Lucie Hanáčková, Eliška Dostálková a Antonín Olchava. Přesto, že se akce konala v malém šermířském sále, jednalo se o jednu z nejlépe ogranizačně zvládnutých akcí vůbec.

Bohužel naše závodnice si prožily černou sobotu. Nezvítězily ani v jediném utkání, což jim ovšem (až na Elišku) nezabránilo odvézt si diplom za třetí místo.
Tonda Olchava, jediný zástupce uherskohradišťského oddílu, startoval za družstvo Uherského Brodu a reputaci našeho oddílu zachránil jedním vítězstvím, když hodil soupeře na krásné ko-uči gari.

Celé závody se nesly v duchu nových pravidel, na která doplatila také Eliška Dostálková. Jedná se o zbrusu nový zákaz chytání rukou pod pásek, trestaný diskvalifikací. Bylo znát, že spousta soutěžících má tyto techniky ještě hluboko pod kůži a tak hansoku make nebyl tak vyjímečný trest jako obvykle.

Věřím, že naše závodnice si odlesly cenné zkušenosti, zvláště Zita a Lucka, které ještě zdaleka nejsou tak ostřílené jako jejich soupeřky, zato však dokázaly, že mají bojového ducha.