Zimní turnaj Vsetín a VC Česká Třebová 18. a 19.1.2020

Novou sezónu jsme zahájili opravdu úspěšně. Nejen minulý týden celá sada medailí z Jihlavy, ale tentokrát i spousta medailí ze Zimního turnaje ve Vsetíně a také z VC České Třebové. Ale to co bylo hlavní, že naše děti ukázaly jednak obrovskou bojovnost a také opravdu pěkné výkony. A to spousta z nich v nové věkové kategorii. Tento víkend byl opravdu nabitý judem a stalo se toho spousta.

V sobotu jsme to rozjeli na dvou frontách. Jonáš Vaverka a Dominik Jelének vyjeli na své první závody v kategorii starších žáků do České Třebové. Oba v prvním zápase ochutnali velmi hořkou porážku na „aktivitu“ a to po uplynutí tříminutového základního času a následného tříminutového Golden score. Jonáše pak čekaly ještě další tři utkání v tabulce, kde bohužel nedokázal skórovat. Dominik se dostal do opravek, kde první zápas vyhrál bez nastoupení soupeře a další bohužel prohrál. Ikdyž si neodvezly žádnou výhru, tak nasbírali důležité zkušenosti v této kategorii.

Druhý sobotní turnaj byl ve Vsetíně, kam jelo celkem 13 našich mláďat a někteří mladší žáci. Plus také náš rozhodčí Marek Šmíd.

Naše nejmladší závodnice Terka Vrbová si krásnými hody poradila se svými soupeři a získala naše první zlato dne. Kuba Hnilica a Kryštof Dědek i přes velkou snahu a bojovnost neporazili nikoho ve své tabulce, ale i tak si alespoň Kryštof odvezl bronzovou medaili.

Ostatní závodníci bojovali už v kategorii mladších žáků a musíme uznat, že většina hlavně těch méně zkušených žáků nás velmi mile překvapila a nezalekli se ani závodníků s vyššími pásky, kdy s nimi vedli vyrovnané zápasy nebo dokonce nad nimi i vyhráli. Klárka Vrbová a Martin Mitáček jakožto již velmi zkušení závodníci celkem s přehledem a bez větších problémů vyhráli všechna svá utkání a brali zlato. Honza Hnilica, Vojta Hlaváček a Ivan Kedroň vedli ve všech třech svých soubojích vyrovnané boje, nicméně se jim nepodařilo získat ani jedno vítězství a tím nepostoupili ze skupiny do dalších bojů. Matyáš Podhola po jedné výhře a jedné porážce postoupil do bojů o medaile, ale tam už na soupeře nestačil a bral tedy bronz. Podobně na tom byl i Kuba Jež, který ve skupině vyhrál dokonce dvě ze tří utkání, ale následně prohrál a tím také získal bronzovou medaili. Adam Kusák jednou výhrou a jednou porážkou obsadil druhé místo. V nejobsazenější váze turnaje jsme měli hned tři závodníky. Již zmíněný Martin Mitáček, Nicolas Musil a David Horsák. Nicolas i Martin s přehledem postoupili z tabulky z prvního místa a David dvěma výhrami a jednou porážkou postoupil z druhého místa. Nicméně se to sešlo tak, že ve vyřazovacích bojích se naši kluci poprali mezi sebou. Prvně Nicolas porazil Davida, následně Martin porazil Nicolase. Tím se Martin probojoval do finále a Nicolas šel do boje o třetí místo. Tyto dva zápasy oba vyhráli a Martin tedy bral zlato a Nicolas bronz.

 

V neděli jsme vyjeli do České Třebové ve složení Nikolas Dostálek, Viktor Taft, Tomáš Kroča, Klárka Vrbová a Verča Zapletalová. Nikolas na svém prvním turnaji v mladších žácích chytil hned v prvním zápase soupeře s oranžovým páskem, nicméně i tak s ním prohrál pouze na jeden trestný bod po uplynutí standardní doby utkání. Celou dobu se snažil nastupovat a byl i trochu aktivnější, ale jedna chybička a trest za stahování ho stál postup do další bojů. Do opravek bohužel nepostoupil. Další dva naši závodníci už skoro tradičně bojovali ve stejné váze. Viktor vyhrál první dvě utkání, ve třetím i přes velkou snahu a bojovnost bohužel prohrál. V opravách pak jeden zápas vyhrál a v boji o postup do boje o třetí místo trochu nešťastně prohrál na trest, kdy byl celý zápas aktivnější, dělal spoustu nástupů, ale na chvilku si sáhl na soupeřovu nohu a to rozhodčí správně trestali Shidem. Ale i tak si vybojoval velmi pěkné 7 místo z 25. Tomovi se dařilo o trochu lépe, v druhém zápase porazil svého známé soupeře z Brna a následně se probojoval až do finále. Kde trochu nešťastně byl trestán za jednostranný úchop a i přes velkou snahu se mu soupeře nepodařilo hodit a tak ve finále prohrál po dvou minutách na trest. Takže nakonec velmi krásné 2. místo.

Verča měla ve váze 5 soupeřek a tak se s nimi utkala v tabulce, kde celkem suverénně porazila tři z nich, s jednou se sice chvilku trápila, ale vyhrála a pouze jedenkrát prohrála a tím si vybojovala pěkné 2. místo.  Klárka se prala o váhu výš a tam měla celkem osm soupeřek. V prvním utkání si se soupeřkou poradila celkem s přehledem. V druhém kole nastoupila proti obávané soupeřce a bojovaly spolu až do konce Golden score, utkání skončilo nerozhodně (obě měly Wazari) a Klárka vyhrála na aktivitu. Tím si vybojovala účast ve finále. Tam narazila na zkušenou soupeřku, ale ikdyž měla na mále, tak si s ní nakonec dokázala poradit a odvezla si domů zlato.